Skip to main content

stichting weldoen driebergen

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 06 121 06 024

Fonds voor een sterk en hecht Driebergen

Een gemeenschap die goed voor haar inwoners zorgt, voelt sterk en verbonden. Daarom organiseert Driebergen al sinds de jaren negentig diverse welzijnsactiviteiten voor alle inwoners op het gebied van kunst, cultuur, onderwijs, natuur, zorg en welzijn. Lees op deze pagina meer over de ontstaansgeschiedenis van Stichting Wel-Doen Driebergen.

De ontstaans-geschiedenis van het fonds

De Stichting Wel-Doen Driebergen vindt zijn oorsprong in het dorp Driebergen-Rijsenburg en is opgericht op 21 februari 2018.

In 1995 is een aantal verschillende welzijnsactiviteiten in Driebergen-Rijsenburg samengebracht in de Stichting Welzijn Driebergen. De activiteiten van de stichting vonden onder andere plaats in een voormalig schoolgebouw ‘de Vijver’ aan de Vijverlaan. Voor Driebergenaren was deze locatie een begrip.

In 2008 werd een scheiding aangebracht in deze welzijnsactiviteiten en de locatie. Beide werden in afzonderlijke stichtingen ondergebracht. De welzijnsactiviteiten in een Stichting Welzijn Driebergen; het gebouw ‘de Vijver’ in een Stichting Accommodatie Welzijn Driebergen.

Nadat de gemeente Driebergen-Rijsenburg was opgenomen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn in 2009 de welzijnsactiviteiten van de Stichting Welzijn Driebergen overgegaan in een fusie van de welzijnsstichtingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Met die fusie ontstond uiteindelijk de welzijnsorganisatie Welnúh. 

In oktober 2017 is het schoolgebouw van de Stichting Accommodatie Welzijn Driebergen verkocht en is in 2018 deze stichting omgevormd tot de Stichting Wel-Doen Driebergen (SWD). Met de verkoopopbrengst van het gebouw gaat de nieuwe stichting maatschappelijke doelen in de Driebergse gemeenschap financieel ondersteunen.

Het geld voor het gebouw van de Stichting Wel-Doen Driebergen is destijds door de gemeenschap van Driebergen-Rijsenburg opgebracht. Het bestuur vindt het belangrijk dat het geld dat verkregen is met het verkopen van het gebouw ‘de Vijver’ weer terugvloeit naar de gemeenschap van Driebergen-Rijsenburg.  

Deze gedachte is ook terug te vinden in de doelstelling van de Stichting Wel-Doen Driebergen. Die is ruim geformuleerd:

“Het verstrekken van financiële bijdragen aan instellingen, organisaties of personen die zich richten op het ontwikkelen van projecten op het gebied van cultuur, educatie, kunst, milieu, duurzame ontwikkelingen, religie en levensbeschouwing, sport, welzijn en zorg. 

Aanvragen voor het verstrekken van financiële bijdragen worden bij voorkeur gehonoreerd aan personen en/of instellingen die tot de Driebergse gemeenschap behoren. Het vermogen van de stichting komt uit de Driebergse gemeenschap en het geld moet in beginsel ook weer terug naar deze gemeenschap.”

Over het bestuur

Het bestuur van Stichting Wel-Doen Driebergen is als volgt samengesteld:

Dhr. C.M.A.W. Festen - voorzitter

Dhr. G.R.B. Nijenmanting - secretaris 

Dhr. G.J.T. Hoogerwerf - penningmeester

Mevr.  A.M.A.H. Goes - bestuurslid

Mevr.  D. Verseput - bestuurslid

Meer weten over de activiteiten van Stichting Wel-Doen Driebergen?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.