Skip to main content

stichting weldoen driebergen

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 06 121 06 024

Donatie voor een goed doel in Driebergen-Rijsenburg

Heeft u een project waarmee u een goed doel in Driebergen-Rijsenburg dient? Dan kunt u in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van Stichting Wel-Doen Driebergen. Lees hier hoe, waar en wanneer u een bijdrage aanvraagt.

Donatie aanvragen bij de stichting

De Stichting Wel-Doen Driebergen (SWD) ondersteunt projecten op het gebied van cultuur, educatie, kunst, milieu, duurzame ontwikkelingen, religie en levensbeschouwing, sport of welzijn en zorg in Driebergen-Rijsenburg.

Voor wie bedoeld
Instellingen, organisaties of personen kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Degenen die een aanvraag doen, moeten woonachtig of gevestigd zijn in Driebergen-Rijsenburg. Instellingen of organisaties moeten een rechtsvorm hebben of direct vallen onder de verantwoordelijkheid van een rechtspersoon. De activiteiten in de aanvraag moeten plaatsvinden in Driebergen-Rijsenburg en/of zoveel mogelijk gericht zijn op het bereiken van inwoners van Driebergen-Rijsenburg”.

Inhoud van de aanvraag
Instellingen, organisaties of personen kunnen een financiële bijdrage aanvragen voor een of meer van de projectdoelen van de SWD.

In de aanvraag moet in ieder geval de volgende informatie verstrekt worden:

  • De statutaire naam, het adres, de woon- of vestigingsplaats en het IBAN-nummer van de persoon of instelling
  • Het KvK-nummer en een uittreksel van inschrijving van de instelling of organisatie
  • Een kopie van de statuten, het jaarverslag en de meest recente jaarrekening
  • Het projectplan en een motivatiebrief
  • Een projectbegroting en het dekkingsplan
  • Wenselijk is een communicatieplan

Uit het projectplan moet blijken dat er een aantoonbaar draagvlak is voor het project en dat uw instelling over voldoende organisatiekracht beschikt voor de uitvoering van het project. Verder moet blijken of het project naast de SWD nog andere financiers heeft of aanvragen voor een donatie bij andere instanties heeft ingediend.

Waar aanvragen
Projectaanvragen moeten zowel schriftelijk als digitaal worden ingediend bij de secretaris van de SWD. 

Het postadres van de SWD is J Manger Catslaan 35, 3971 JM Driebergen.

Het digitale adres van de stichting is:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer aanvragen
Een aanvraag moet worden ingediend vóór de aanvang van het project of de activiteiten. Een aanvraag wordt niet meer in behandeling genomen als het project of de activiteiten in het project al zijn gestart.

Beoordeling van de aanvraag
De aanvraag wordt inhoudelijk beoordeeld door het bestuur van de SWD.

Een aanvraag kan worden afgewezen, aangehouden, gedeeltelijk worden toegekend of geheel worden toegekend. Het bestuur deelt de aanvrager mee welk besluit op een aanvraag is genomen.
Over een aanvraag die wordt aangehouden overlegt het bestuur met de aanvrager welke aanvullingen op de aanvraag nodig zijn.

Goedgekeurde aanvraag en financiële afwikkeling
Is een aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt de aanvrager een schriftelijk bericht met informatie over en onder welke voorwaarden de toewijzing plaatsvindt, alsmede de wijze waarop de financiële afwikkeling voltrokken wordt.

Vragen over een donatieaanvraag?

Heeft u vragen over het aanvragen van een project, dan kunt u contact opnemen via het mailadres van de stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.